Известие

Collapse
No announcement yet.

Странни ел. проблеми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странни ел. проблеми

Колеги проблемите са следните
    1.Ту има клаксон ту няма
    2.Ту има задна чистачка ту няма
    3. Лампата на копчето на клапата за въздух вътре вън на купето ту свети ту не свети.....
    Някакви идея кво ги ебава тея работи...
    Клаксона и чистачкара на релета ли са? гледах бушоните сички са ОК. Релетата и те са там вадих слагах и пак нищо.
    Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Едва ли има някаква връзка между всичките проблеми. За клаксона има реле, но предполагам че проблема ти е в самите клеми на тромбите - окисляват се не дават контакт. Извади ги и ги почисти, после напръскай с ВД 40. Тромбите са зад бронята вдясно. За чистачката - провери гъвкавото съединение на вратата. Може заради протрити кабели масата или захранването да се губи. А може и да е ръждясала оста. За да елиминираш електрически проблем, трябва да мериш директно на буксата на моторчето. 3 извода са, маса, +12В на контакт и управляващ извод, на който периодично да има +12В и 0. За копчето нямам идея Там не е крушка а светодиод..
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ще прегледам и ще пиша! Мерси за отговора!
      Поздрави
      П.С Релето на клаксона се беше извадило и го натиснах и сега има пибитка! Относно лампата на копчето, гасне като включа някоя от степените на парното, иначе си свети нон-стоп.......колкото до задната чистачка най вероятно кабелите на вратата се ебават как не се сетих сам!!! Но ще проверя и ще пиша.
      Last edited by alfonco147GTA; d.m.y г., 00:50.

Comment

Ще ти кажа нещо, което един идиот с Пежо 406 комби ми каза та се спуках. Редно е да се посмеем малко Та в неговата кола неща като климатик, сд, ел. стъкла и огледала, централно ту си бачкат, ту не. Ходил той при некви майстори тип "19-годишен дришльо" и те му казвали, че всичко е ок. Той стигнал до заключението, че колата му не го харесва ?!?!?!?!?! И важното сега: Всеки ден преди да я запали я гали 5 минути!!!!!
        П.С. Не повярвах докато не го видях (3 пъти).
        Дано да съм те развеселил.

Ако му върши работа,защо да не си я гали!
        Кажи на идиота,да си провери масата на купето!

Колега,нов си за това ти правя само забележка!
        Раздела е технически и се ограничавай само до технически въпроси!
        Колите и гаджетата си ги галиме по-горе,в градинката на Търтейо,тоест в Общи приказки!
        Last edited by mordohy; d.m.y г., 18:14.
        Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
          Ще прегледам и ще пиша! Мерси за отговора!
          Поздрави
          П.С Релето на клаксона се беше извадило и го натиснах и сега има пибитка! Относно лампата на копчето, гасне като включа някоя от степените на парното, иначе си свети нон-стоп.......колкото до задната чистачка най вероятно кабелите на вратата се ебават как не се сетих сам!!! Но ще проверя и ще пиша.
          момчета задната чистачка се беше преебало моторчето смених го и сега всичко е ок, другото което е не пръска вода, видях че маркуча е прекъснат при пантата на вратата, но като пръскам не стига вода до там , което ме навява на мисълта че маркуча е прекъснат някъде по напред. Та мисълта ми е някой ако може да ми даде схема от къде точно минава този гаден маркуч за водата до задният прозорец ще съм му благодарен.Другото което като отворя багажника лампата в него не свети, не е от крушката проверена е! Някакви идей как да се справя и с този проблем

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
            момчета задната чистачка се беше преебало моторчето смених го и сега всичко е ок, другото което е не пръска вода, видях че маркуча е прекъснат при пантата на вратата, но като пръскам не стига вода до там , което ме навява на мисълта че маркуча е прекъснат някъде по напред. Та мисълта ми е някой ако може да ми даде схема от къде точно минава този гаден маркуч за водата до задният прозорец ще съм му благодарен.Другото което като отворя багажника лампата в него не свети, не е от крушката проверена е! Някакви идей как да се справя и с този проблем
            Тръгни по маркуча отзад-напред. Под кората на левия калник в багажника има един възвратен клапан, виж дали стига вода до него. най-често проблемът е там. По-напред маркучът завива под задната седалка, после по десния праг излиза отпред при мотора. И там има клапан. След него е вече самата помпа.

На 145-цата имах подобен проблем и се оказа, че маркучето е защипано от задната седалка, след като я бях вдигал.

Лампата в багажника се светва от ключ в самата брава.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              Тръгни по маркуча отзад-напред. Под кората на левия калник в багажника има един възвратен клапан, виж дали стига вода до него. най-често проблемът е там. По-напред маркучът завива под задната седалка, после по десния праг излиза отпред при мотора. И там има клапан. След него е вече самата помпа.

На 145-цата имах подобен проблем и се оказа, че маркучето е защипано от задната седалка, след като я бях вдигал.

Лампата в багажника се светва от ключ в самата брава.
              Точно обеснено но обикновенно може да се стигне до клапана и през дупката на мокета за стопа
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Клапата премахната със прав щуцер и сега вече имаме вода на задният прозорец Мерси колеги за компетентните отговори хиляди благодарности

Comment

И моя клаксон взе да не свири чат-пат и си мислех, че нещо е понагорял бушона и го смених, но продължи да не свири на моменти. Сега разбирам, че имало и реле за него, ще взема да го проверя и моя!
                  Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                  Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                  Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

По-вероятно не свири заради клемите на тромбата кaкто каза колоегата tonov.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Къде ги тия клеми, колега, в самия волан ли, отдолу под гумичките?
                      Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                      Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                      Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Не на волана, на самата тромба.
                        Долу вдясно под бронята е.

Comment

Общо взето заставаш над десния фар (откъм пасажера фара) и виждаш под него тромбата, острани са и клемите, бъркаш на магия, махаш ги, слагаш ги и тя проработва, защото ги престъргваш докато ги махаш слагаш. Аз лично и двата пъти не намерих нерви да се опитвам да ги чистя, понеже го правих на пътя.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

Ето една причина за съвкупност от много ел.проблеми
                            Last edited by vlado_iv; d.m.y г., 20:00.
                            146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщение
                              Ето една причина за съвкупност от много ел.проблеми
                              Да беше дал и свястна снимка!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                              X